Politică

Guvernul va adopta o ordonanţă prin care se înăspresc sancţiunile pentru contravenţii silvice

Guvernul va adopta o ordonanţă prin care se înăspresc...

Autor: Ana Maria Lazăr

29.07.2016, 13:11 136

Palmer a spus la RFI că la minister s-a lucrat la un set de măsuri pentru îmbunătăţirea legislaţiei pentru contravenţiile silvice şi că se aştepta ca legea să fie trecută de Parlament înainte de vacanţa de vară.

"Din păcate, Parlamentul nu a trecut-o, în ciuda insistenţelor noastre şi între timp, am lucrat cu colegii mei din departamentul de păduri la o Ordonanţă de Urgenţă, pe care sper s-o adoptăm acum, imediat, la final de august şi să mergem înainte cu a înăspri aceste sancţiuni", a declarat ministrul.

Cristina Palmer a mai spus că amenzile nu sunt foarte mari, iar intenţia ministerului este să le dubleze sau să tripleze.

"(...) În clipa de faţă şi dacă sunt prinşi, amenda este importantă, dar nu atât de serioasă şi am vrut să dublăm, să triplăm practic aceste contravenţii şi am lucrat pe legea 171, este legea contravenţiilor silvice", a spus ministrul.

Ministrul Mediului, Cristiana Paşca Palmer, a făcut în luna iunie un apel la deputaţi să adopte până la vacanţa parlamentară modificările la legea contravenţiilor silvice, avertizând că în caz contrar există un risc major de declanşare a unei proceduri de infringement împotriva României.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO