Guvernul vrea să garanteze creditele luate pentru achiziţionarea de terenuri agricole

16 mar 2017 Autor: Gabriel Pecheanu

Guvernul va acorda garanţii de stat pentru 80% din creditele luate pentru achiziţionarea de terenuri agricole, a anunţat, joi, ministrul Agriculturii, Petre Daea, el precizând că îşi menţine promisiunea referitoare la acordarea subvenţiilor în agricultură până pe 31 martie.

”Este răspunsul juridic la un alt obiectiv prevăzut în programul de guvernare conform căruia asigurăm credite pentru fermieri, pentru cumpărare de terenuri, pentru capitalul de lucru, pentru investiţii cu garanţii de stat 80% pentru cumpărarea de terenuri, restul de 20% se asigură garanţiile prin terenul cumpărat în următoarele condiţii: dobânda de maxim 2% peste ROBOR, iar comisionul de garantare redus de la 3,8 la 2%. Pentru fiecare fermier plafonul este până la 3 milioane euro”, a spus, la începutul şedinţei de Guvern, ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Întrebat de către premeirul Sorin Grindeanu dacă data de 31 martie ”rămâne o dată fermă” pentru acordarea subvenţiilor în agricultură, Daea a spus: ”Dau acelaşi răspuns pentru a incita presa: pentru mine data-i exactă, sarcina de asemenea”.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, înaintea şedinţei Executivului din 2 martie, că, pentru prima oară, subvenţiile pentru fermieri vor fi acordate la timp, începând cu 23 februarie, el încurcându-se când a fost întrebat care va fi situaţia la 31 martie: "sper să avem numai situaţii (Sic!) neclare".

 
Cuvinte cheie:
AGRICULTURA
, TERENURI
, GARANTII DE STAT
, credite
, guvern
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide