Politică

Impozitul pe gospodărie, criticat de liberali: PSD vrea să numere porcii şi butucii din vie

Impozitul pe gospodărie, criticat de liberali: PSD vrea...

Autor: Ana Maria Constantinescu

20.04.2017, 20:31 107

Preşedintele interimar al Partidului Naţional Liberal, Raluca Turcan, a afirmat, joi, la Craiova, unde a participat la alegerea Biroului Politic Judeţean al PNL, că PSD sfidează alegătorii prin intenţia de a introduce impozitul pe gospodărie.

„Impozitul pe gospodărie înseamnă ca nişte agenţi fiscali, plătiţi de stat, în subordinea Ministerului Finanţelor, să aibă acces la veniturile fiecăruia dintre dumneavoastră. Unde s-a mai întâlnit aşa ceva? În nicio ţară europeană. În plus, acesta este un proiect complet neconstituţional. Dar pentru că nu pot să scoată bani pentru a acoperi promisiunile populiste, vin acum şi spun să înfiinţăm 15.000 de agenţi fiscali care să aibă acces la veniturile cetăţenilor şi să le completeze fişele de impozit. Este sfidare, aroganţă şi neputinţă”, a afirmat Raluca Turcan.

Fostul candidat la Primăria capitalei, liberalul Ludovic Orban, a spus, la Craiova, că nu-şi aduce aminte ca PSD, în programul de guvernare, să fi "pomenit" de impozitul pe gospodărie.

“Ei (n.r. PSD) vor acum să se apuce şi, în fiecare gospodărie, să numere probabil găinile, butucii de viţă, pomii, vacile, porcii. Dumnezeu ştie ce au în cap!”, a spus acesta, adăugând că social-democraţii pregătesc şi „introducerea impozitului pe moştenire”.

Şi ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu, fost primar al Craiovei, a fost criticată de liderii liberali prezenţi la alegerea conducerii PNL Dolj.

„PSD-ul va intra în dificultăţi din cauza unor minciuni electorale sfruntate, purtate pe aici şi de către vestita doamnă primar Olguţa Vasilescu, ajunsă ministru. Din cauza unui program de guvernare neresponsabil, PSD va pune, în curând, în pericol finanţele ţării. Proiectul legii salarizării este o poveste încropită, o poveste amânată, pe care Olguţa Vasilescu, după cum vedeţi dă din colţ în colţ ca s-o prezinte şi motivul pentru care n-o prezintă încă este că ştiu şi dânşii că este nesustenabil”, a spus Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedinte PNL.

Liderii PNL participă joi la alegerea conducerii PNL Dolj unde, pentru funcţia de preşedinte, s-au înscris trei candidaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO