Politică

În trei luni de la instalare, Guvernul Ponta a pierdut 4 miniştri

În trei luni de la instalare, Guvernul Ponta a pierdut 4 miniştri

Autor: Iulian Anghel

06.08.2012, 13:10 749

La trei luni de la instalarea în funcţie, la 7 mai, Guvernul Ponta a pierdut deja patru miniştri.

Doi au demisionat astăzi, în urma discuţiilor din jurul referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu - Ioan Rus de la Interne şi Victor Paul Dobre, ministrul delegat pentru Administraţie.

Alţi doi miniştri au fost obligaţi să demisioneze - este vorba despre ministrul care a ocupat fotoliul educaţiei pentru o săptămână (Ioan Mang) care a plecat din Cabinet în luna mai, în urma unui scandal de plagiat, şi ministrul culturii, Mircea Diaconu, găsit incompatibil de Justiţie.

Alte două nume aflate, iniţial, pe lista Guvernului Ponta nu au mai ajuns în Cabinet în urma problemelor pe care le-au avut şi care ar fi adus atingere activităţii Guvernului - Victor Alistar propus ministru pentru relaţia cu societatea civilă şi Corina Dumitrescu - educaţie.

Premierul Victor Ponta discută la Palatul Cotroceni cu preşedintele interimar Crin Antonescu despre noile nominalizări în locul lui Rus şi Dobre.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO