Politică

Inspectoratul de Stat în Construcţii cere instanţei executarea silită a lui Adrian Năstase

Inspectoratul de Stat în Construcţii cere instanţei executarea silită a lui Adrian Năstase

Autor: Departamentul Social

01.02.2013, 10:59 504

Solicitarea Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) a fost înregistrată miercuri şi va fi judecată vineri, notează Gândul.

În 20 iunie, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

Instanţa a decis atunci şi să menţină dispoziţiile sentinţei date de prima instanţă prin care Adrian Năstase, Jianu Irina Paula, Popovici Bogdan, Popovici Marina Ioana, Vasile Mihail Cristian, Diana Gasparovici, SC A Rond SRL (societate a soţilor Popovici), SC Eurografica SRL (firmă lui Vasile Cristian Mihai) sunt obligaţi să plătească despăgubiri civile totalizând 6.481.383 lei (1.451.435 euro), potrivit Gândul.

Contactaţi de Gândul, avocaţii lui Adrian Năstase au declarat că este vorba de o procedură destul de complexă şi că cererea de încuviinţare a executării silite nu înseamnă că automat bunurile fostului premier vor fi executate silit pentru recuperarea pagubelor.

Tot la Judecătoria Sector 1 a fost înregistrată o cerere de încuviinţare a executării silite pe numele Dianei Gasparovici, condamnată şi ea în dosarul "Trofeul Calităţii".

Gasparovici, care a primit cinci ani de închisoare cu executare, este singurul condamnat din dosar care nu se află în închisoare, ea nefiind găsită de Poliţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO