Politică

Instanţa îi confiscă aproape 1 mil. euro fostului ministru PSD Dan Ioan Popescu

Instanţa decide confiscarea de la Dan Ioan Popescu a peste 4 milioane de lei

Foto: Octav Ganea

Autor: Mediafax

14.07.2011, 15:11 1515

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, joi, înprocesul privind averea dobândită de fostul ministru PSD Dan IoanPopescu şi soţia sa confiscarea a peste 4 milioane de lei, soluţiaputând fi contestată în termen de 30 de zile la un completsuperior.

ICCJ a admis sesizarea procurorului general al României,constatând, prin sentinţa civilă 3932 din 14 iulie 2011, "căpersoanele cercetate au efectuat cheltuieli nejustificate de 4.081. 676, 80 lei (950.000 de euro-n.r.)", au declarat pentruMediafax,surse din magistratură.

Totodată, ICCJ a dispus confiscarea sumei şi obligareapersoanele cercetate să plătească această sumă la bugetul de statîn termen de 30 de zile de la rămânerea irevocabilă a prezenteisentinţe.

Judecătorii menţin sechestrul asigurător şi obligă persoanelecercetate să achite la bugetul de stat suma de 17.935 lei cu titlude cheltuieli de judecată reprezentând onorariu de expert suportatde Ministerul Justiţiei în primul ciclu procesual.

Decizia poate fi contestată cu recurs în 15 zile de lacomunicare.

În 7 aprilie 2008, un complet de nouă judecători al ICCJ decideaca procesul privind averea dobândită de fostul ministru PSD DanIoan Popescu şi soţia să fie reluat de Secţia deContencios-Administrativ şi Fiscal a instanţei supreme.

În acest proces, iniţial, completul de trei judecători alÎnaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a decis închiderea dosaruluiprivind averea fostului ministrului PSD al Industriilor, Dan IoanPopescu, motivând că procurorul general Ilie Botoş, cel care acerut verificarea averii fostului demnitar, nu şi-a întemeiatsuficient solicitarea de verificare, nu cuprinde dovezi şi surselede unde pot fi cerute acestea, limitându-se doar la două articoledin presă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO