Politică

Iohannis: Legea administraţiei mă favorizează pentru că sunt primar sas

Iohannis: Legea administraţiei mă favorizează pentru că sunt primar sas

Autor: Departamentul Corespondenţi

21.02.2013, 11:25 1576

Klaus Iohannis a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, dacă legea administraţiei publice îl favorizează.

"Legea administraţiei mă favorizează pentru că sunt primar sas", a declarat Iohannis, precizând că i se pare corect acest lucru, el nefăcând parte dintr-o formaţiune politică, ci dintr-o asocieră etnică.

Iohannis a menţionat că va renunţa la funcţia de preşedinte al FDGR după obţinerea unui loc în conducerea PNL.

"În 5 martie vom avea Consiliul Naţional şi Congres al FDGR şi vom lua hotărârea privind conducerea forumului. Cu siguranţă se va găsi o soluţie foarte bună pentru Forum. Ideea generală nu este să abandonez Forumul, ci să renunţ la funcţia de preşedinte. Mai degrabă renunţ din motive etice, nu din motive de statut, dar nu vreau să mă îndepărtez de FDGR, ci să rămân în FDGR", a declarat Iohannis.

El a mai fost întrebat dacă este de părere că FDGR pierde prin plecarea sa de la şefia formaţiunii.

"M-aş simţi măgulit dacă s-ar spune că a pierdut prin plecarea mea. Pe de altă parte, ca actual lider al FDGR, îmi doresc să găsesc soluţii prin care Forumul să poată merge la fel de bine mai departe şi fără mine", a spus el.

Răspunzând unei întrebări legate de o eventuală plecare a mai multor membri FDGR la PNL, Iohannis a spus că nu cunoaşte niciun caz concret, iar dacă vor exista colegi care să îl urmeze, ar vrea să discute cu fiecare pentru a vedea oportunitatea deciziei.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că începând de miercuri este membru PNL, precizând că a luat această decizie în urma invitaţiei lansate de liderul PNL, Crin Antonescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO