Politică

Iohannis: Ne dorim ca SUA să se afle printre primii zece investitori străini din România

Iohannis: Ne dorim ca SUA să se afle printre primii zece...

Autor: Valentina Postelnicu

30.03.2015, 16:09 258

”Am spus delegaţiei americane conduse de Michael Turner, co-preşedintele Grupului de Prietenie pentru România din Congresul SUA, că ne dorim ca Statele Unite ale Americii să se afle printre primii 10 investitori străini din România. Pentru aceasta, putem pleca de la potenţialul incontestabil al ţării noastre, care are oameni bine pregătiţi şi creativi şi de la avantajele conferite de poziţia noastră geostrategică”, se arată în postarea preşedintelui Klaus Iohannis.

Iohannis mai menţionează că domenii precum energia, infrastructura strategică, IT-ul ar trebui să fie prezente pe lista scurtă de priorităţi a investitorilor americani în România.

”Astfel Parteneriatul Strategic România - Statele Unite ale Americii va veni în întâmpinarea aşteptărilor cetăţenilor, va contribui la crearea de noi locuri de muncă şi la îmbunătăţirea nivelului de trai”, mai scrie şeful statului pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a primit, săptămâna trecută, la Palatul Cotroceni, o delegaţie a Congresului SUA, şeful statului arătând în cadrul întâlnirii că România oferă oportunităţi pentru investiţiile străine şi că procesul de eradicare a corupţiei reprezintă un pas important în atragerea investitorilor.

Delegaţia Congresului Statelor Unite ale Americii a fost condusă de Mac Thornberry, preşedintele Comitetului pentru Servicii Armate din cadrul Camerei Reprezentanţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO