Politică

Iohannis: Progresul României, legat de existenţa unei legislaţii capabile să sancţioneze abuzurile

Iohannis: Progresul României, legat de existenţa unei...

Autor: Iasmina Ardelean

24.01.2018, 11:42 61

"Astăzi, când destinul nostru european se fundamentează pe domnia statului de drept şi pe egalitatea în faţa legii, progresul României este indisolubil legat de existenţa unei legislaţii coerente şi stabile, capabile să sancţioneze abuzurile şi necinstea. Acesta este şi mesajul pe care l-au transmis la unison sutele de mii de români care au manifestat şi în 2017, şi la începutul lui 2018 pentru o ţară stabilă şi prosperă, pentru o justiţie independentă şi eficientă", a declarat Klaus Iohannis, la sesiunea de comunicări ştiinţifice "Unirea Principatelor Române, temelie a Marii Uniri de la 1918", organizată la Palatul Patriarhiei.

Şeful statului a evidenţiat faptul că manifestaţiile paşnice şi democratice arată o faţă frumoasă a României de azi, respectiv o societate care ştie ce vrea, care nu abdică de la principiile fondatoare ale României moderne.

"Guvernanţii au datoria de a fi mai atenţi la cerinţele cetăţenilor, mai preocupaţi faţă de consecinţele pe termen lung ale deciziilor luate, mai deschişi dialogului. Avem nevoie de un stat care să fie pe măsura societăţii, pentru că românii vor o guvernare decentă şi eficientă", a mai precizat preşedintele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO