Politică

Iohannis spune că oamenii care se simt jigniţi de ambasada Rusiei pot protesta

Iohannis spune că oamenii care se simt jigniţi de...

Autor: Mediafax

27.09.2016, 17:25 387

”Nu comentez acţiunile unei ambasade străine. Asta va face MAE”, a spus Iohannis, la insistenţele jurnaliştilor care l-au întrebat cum comentează gestul ambasadei.

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a spus că, dacă vorbim despre iniţiativa de a protesta în faţa ambasadei, anunţată pe Facebook, oamenii care s-au simţit jigniţi şi vor să-şi arate dezacordul, atunci ”România este o ţară unde astfel de acţiuni sunt posibile”.

Ambasada Rusiei la Bucureşti a anunţat că a făcut o „donaţie modestă”, în valoare de 100 de euro, pentru campania de achiziţie a sculpturii „Cuminţenia Pământului” a lui Brâncuşi. Totodată, anunţul este însoţit de o replică video la clipul lansat de o agenţie de publicitate în sprijinul acestei campanii, în care Ambasada Rusiei arată că România s-a reconstruit şi industrializat cu ajutorul Uniunii Sovietice.

„Copiii trebuie să înveţe istoria adevărată”, se spune în clipul respectiv, publicat de ambasada rusă la Bucureşti. Acesta este primul gest public de imagine al noului ambasador al Rusiei la Bucureşti, Valeri Kuzmin, trimis de administraţia lui Putin de la Chişinău în România.

Ulterior, un protest a fost convocat, pe Facebook, românii fiind invitaţi marţi în faţa Ambasadei Rusiei să doneze câte un cent, ca răspuns la ”donaţia modestă” a Ambasadei Rusiei, în valoare de 100 de euro, pentru campania de achiziţie a sculpturii „Cuminţenia Pământului” a lui Brâncuşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO