Politică

Klaus Iohannis, mesaj pentru diaspora: Cea mai bună recunoaştere este ca statul să se pună în slujba lor

Klaus Iohannis, mesaj pentru diaspora: Cea mai bună...

Autor: Dana Stanila

28.05.2017, 10:41 84

„Ca în fiecare ultimă duminică a lunii mai, astăzi sărbătorim Ziua Românilor de Pretutindeni, zi în care, oriunde ne-am afla, redescoperim bucuria de a face parte dintr-un popor care a oferit atât de multe întregii lumi. Cu atâţia români aflaţi acum peste hotare, cea mai bună manieră în care statul le poate recunoaşte contribuţia este să se pună în slujba lor”, a transmis preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a făcut referire şi la progresele înregistrate de România în ceea ce priveşte domeniul serviciilor consulare, dar şi programele de susţinere a antreprenoriatului, pentru românii care doresc să revină în ţară.

Anul trecut s-au făcut unele progrese în ceea ce priveşte oferirea de servicii consulare online, simplificarea recunoaşterii diplomelor, susţinerea întoarcerii în ţară prin antreprenoriat, dar mai sunt multe de făcut. Indiferent de domeniul în care muncesc, îmi doresc ca românii de pretutindeni să se susţină reciproc şi să participe la luarea deciziilor care le afectează viaţa”, a mai precizat preşedintele.

Pentru a marca Ziua Românilor de Pretutindeni, preşedintele Klaus Iohannis va participa luni la la vernisajul ”Aici - Acolo”, care va avea loc luni, la Muzeul Naţional Cotroceni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO