Politică

Klaus Iohannis o păţeşte a doua oară consecutiv: Ce gafă a mai făcut preşedintele

Klaus Iohannis o păţeşte a doua oară consecutiv: Ce...

Autor: Maria Stan

17.10.2018, 08:53 601

Klaus Iohannis a făcut o nouă gafă la întâlnirea cu primarul Romei, Virginia Raggi, după ce la întrevederea de luni cu premierul Giuseppe Conte s-a încurcat în protocol. La sediul Primăriei Romei, preşedintele a fost anunţat de gornişti, însă nu s-a oprit să îi salute şi a vrut să urce scările.

Astfel, în timp ce gorniştii îi anunţau sosirea la sediul Primăriei Romei, preşedintele Klaus Iohannis nu s-a oprit să salute, conform ceremonialului, şi a vrut să urce pe scări spre intrarea în clădire. Atenţionat de o persoană din mulţimea care a întâmpinat cuplul prezidenţial, Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, s-au oprit şi au dat onorul.

De asemenea, luni, Klaus Iohannis a făcut o gafă de protocol la întâlnirea cu premierul italian Giuseppe Conte. După prima parte a ceremonialului de primire, Preşedintele României s-a întors şi a vrut să plece în interiorul Palatului Guvernului, deşi ar fi trebuit să meargă înainte, în curtea Palatului, în timp ce garda prezenta onorul. După ce prim-ministrul italian l-a avertizat, Iohannis a revenit, iar ceremonialul a continuat.

La întâlnirea de marţi cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia, Klaus Iohannis a declarat că fiecare român din Italia reprezintă "un ambasador al României". Şeful statului a "recunoscut cu oarecare invidie" că Roma este cel mai frumos oraş din lume.

Preşedintele României efectuează în aceste zile o vizită de stat în Italia. Acesta a avut, luni, întrevederi cu premierul, Giuseppe Conte, şi cu şeful statului italian Sergio Mattarella.

Marţi, şeful statului a avut convorbiri cu şeful Camerei Deputaţilor, Roberto Fico şi întâlniri cu reprezentanţii Confederaţiei patronatelor italiene, primarul Romei, Virginia Raggi, şi reprezentanţi ai comunităţii româneşti în Italia, la care a participat şi edilul Romei.

Iohannis se va întâlni miercuri, de la ora 10.00, ora României, cu edilul oraşului Napoli, Luigi De Magistris, la sediul Primăriei Napoli.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO