Politică

Klaus Iohannis s-a întâlnit la Cotroceni cu Rainer Seele, directorul general al OMV Group

Klaus Iohannis s-a întâlnit la Cotroceni cu Rainer...
27.09.2016, 18:11 1065

Preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit marţi la Palatul Cotroceni, cu o delegaţie a companiei OMV Petrom, cea mai mare companie listată la bursa de la Bucureşti, condusă de către Directorul General al OMV, Rainer Seele.

În cadrul întrevederii au fost prezentate direcţii de dezvoltare ale companiei în contextul economic actual, oportunităţile deosebite de consolidare în plan regional a sectorului energetic, precum şi nevoia de predictibilitate fiscală şi legislativă în acest domeniu, care să menţină interesul pentru dezvoltare.

Preşedintele României a subliniat faptul că independenţa şi securitatea energetică pentru România sunt obiectivele sale esenţiale, într-un context european al unei pieţe integrate, bazate pe liber acces, concurenţă şi competitivitate.

Totodată, întâlnirea a constituit şi un bun prilej pentru a reitera potenţialul deosebit al colaborării dintre OMV şi ExxonMobil privind exploatarea zăcămintelor de hidrocarburi din Marea Neagră şi pentru a reînnoi angajamentul de cooperare şi dialog dintre OMV şi statul român.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO