Politică

Liderul deputaţilor USR: Este începutul sfârşitului democraţiei în România

Liderul deputaţilor USR: Este începutul sfârşitului...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

11.12.2017, 14:33 219

”A început sfârşitul democraţiei în România. Se pune pumnul în gură opoziţiei pentru că ne-am permis, vezi Doamne, să cerem ca Parlamentul României să fie o tribună a dezbaterii legilor, nu una care, pe repede înainte, să treacă legi care ştirbesc independenţa Justiţiei. Deşi PSD ne tot spune, împreună cu ALDE, că nu este nicio grabă la legile Justiţiei, Comitetul liderilor, la propunerea PSD, a adoptat o modificare a programului de lucru, astfel încât votul final pe două legi foarte importante - Legea ANI, cea prin care o serie de deputaţi şi senatori din coaliţia majoritartă care au decizii definitive şi probleme grave cu ANI, cu mandatul lor, sunt curăţaţi, precum şi modificarea Leghii 303, exact proiectul de lege care s-a votat şi nu s-a dezbătut în plen”, a declarat liderul deputaţilor USR, Cristian Seidler.

El a mai spus că pe ordinea de zi va figura şi modificarea regulamentului Camerei Deputaţilor, astfel încât toate amendamentele respinse în comisii nu vor mai putea fi votate decât ”în bloc”.

”Plenul Camerei Deputaţilor devine o instituţie şi un loc decorativ, în care coaliţia majoritară se poate comporta exact ca un tanc rusesc. Este începutul sfârşitului democraţiei în România”, a adăugat Seidler.

Comitetul liderilor grupurilor parlamentare a decis, luni, convocarea unei sesiuni de vot final, la ora 17.15 , imediat după şedinţa solemnă în care va fi omagiat Regele Mihai, pentru a supune la vot statutul magistraţilor şi modifcarea legii Agenţiei Naţionale de Integritate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO