Politică

Liderul PNL, Ludovic Orban,despre bugetul pentru 2018:Nu am mari speranţe;Majoritatea parlamentarilor,în starea de legume

Liderul PNL, Ludovic Orban,despre bugetul pentru 2018:Nu...

Autor: Cătălina Mănoiu, Mediafax

17.12.2017, 16:50 74

“Este un buget prin care nu cresc veniturile oamenilor, nu cresc salariile nici în sectorul privat, nici în sectorul public. Ce să mai vorbim de promisiunea de creştere cu 25% (a salariilor - n.r.), care nu este onorată. Nu cresc pensiile, este un buget care nu are un fundament serios şi nu înţelegem unde se risipeşte creşterea economică atât din acest an, cât şi creşterea economică prognozată pe anul viitor, de 5,5%. (...) Din păcate, toate amendamentele de fond care au fost formulate de PNL au picat în Comisia de buget - finanţe. Singurul amendament adoptat a fost cel legat de acordarea intergrală a impozitului pe venit către autorităţile locale, pentru a împiedica jaful pus la cale de Guvern împotriva bugetelor locale. Acest amendament a trecut în Comisia de buget - finanţe şi tragem nădejde că o să treacă şi de plenul Camerelor reunite. Guvernul actual a făcut o gaură imensă în bugetele locale - peste un miliard de euro”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Ludovic Orban a afirmat că nu are mari speranţe că parlamentarii vor ţine cont de îndemnul primarilor de a nu vota bugetul dacă acesta nu conţine amendamentul care prevede redirectionarea integrală a impozitului pe venkit către autorităţile locale.

“Vom vedea. Nu am mari speranţe în starea de legume în care se găsesc azi marea majoritate a parlamentarilor, care nu ţine cont de voinţa oamenilor, ci de ordinele lui Dragnea şi ale lui Tudose. Nu trebuie un număr foarte mare (de voturi – n.r.), e suficient un număr de parlamentari de maxim 20 să voteze alături de noi şi atunci amendamentele trec şi pot să treacă şi alte amendamente”, a precizat Orban, la solicitarea jurnaliştilor.

Orban a afirmat că săptămâna viitoare cea mai importantă va fi dezbaterea bugetului pe anul viitor.

“Eu cred că, în momentul de faţă, nimic nu este mai important decât o dezbatere serioasă asupra proiectului de buget şi mai ales o aplecare a majorităţii guvernamentale spre amendamentele serioase, amendamentele de fond, ale opoziţiei, ale PNL. (...) Până la finalizarea bugetului, consider că orice fel de încercare de a mai dezbate legile justiţiei, generic, nu-şi au locul”, a spus liderul PNL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO