Politică

Liderul PSD, Liviu Dragnea: 32.000 ciobani au depus cereri pentru ”Programul Lâna“, program despre care spune că "e greu, are mulţi duşmani şi multe piedici"

Liderul PSD, Liviu Dragnea: 32.000 ciobani au depus...

Autor: Raluca Lazaroi, Mediafax

08.09.2017, 17:31 204

Liviu Dragnea şi ministrul Agriculturii, Petre Daea, se află, vineri după-amiază, la Sîngeorz-Băi, în vizită la un depozit de balotare a lânii, unde asistă la încărcarea într-un TIR a ultimului balot de lână dintr-o comandă de 1.500 de tone de lână brută, în India.

Dragnea a declarat, în acest context, că în momentul în care a vorbit despre zecile de mii de tone de lână care se aruncă sau se ard unii au râs, alţii l-au criticat, iar alţii îi spuneau că minte.

Potrivit lui Dragnea, este important ca resursele României să fie valorificate. ”Lâna poate fi folosită şi a început deja să fie folosită în foarte multe domenii, s-a stabilit o schemă de minimis pentru lână: un leu în plus faţă de fiecare kilogram vândut. Vor fi realizate centre de colectare, apoi centre de valorificare. Vorbim de o resursă naturală care creează venituri pentru ciobani, locuri de muncă şi venituri la bugetul de stat, dar şi bogăţie pentru România”, a spus Liviu Dragnea.

De asemenea, preşedintele Camerei Deputaţilor a spus despre ”Programul Lâna“ că este un program asumat, ”greu, cu mulţi duşmani şi multe piedici”.

Întrebat cât va ajuta leul în plus pentru fiecare kilogram de lână vândută, ministrul Agriculturii, Petre Daea a răspuns că ajută.

Imediat, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, l-a completat, spunând că 32.000 ciobani au depus până acum cereri pentru ”Programul Lâna“, ceea ce înseamnă că ”vor avea beneficii serioase ei şi statul”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO