Politică

Liderul PSD, Liviu Dragnea: Am refuzat să supun la vot excluderea lui Chirica; ar fi trecut cu majoritate zdrobitoare

Liderul PSD, Liviu Dragnea: Am refuzat să supun la vot...

Autor: Liviu Dadacus

22.02.2017, 17:53 97

„Cred că în jur de 90% dintre colegi mi-au cerut să supun la vot excluderea din partid a lui Mihai Chirica, fiecare argumentând aşa cum a crezut de cuviinţă, dar expunând în CExN ce s-a discutat în organizaţii. O parte dintre colegi i-au cerut lui Mihai Chirica să-şi dea demisia singur din calitatea de membru de partid – sigur, asta ar fi atras pierderea mandatului de primar - iar 3 colegi au propus să fie doar sancţiune cu privire la pierderea funcţiilor de conducere din partid”, a expus Dragnea, după şedinţa CExN a PSD, situaţia legată de sancţionarea lui Chirica.

El a arătat că a refuzat să propună excluderea.

„Eu am refuzat să supun la vot propunerea de excludere care ar fi fost votată într-o majoritate zdrobitoare, explicându-le lui Mihai Chirica şi colegilor mei, şi aşteptându-ne ca Mihai Chirica să înţeleagă totuşi de ce a fost atât de nervos PSD în urma acelor ieşiri publice ale lui”, a adăugat Dragnea.

El a arătat că toţi membri CExN i-au transmis lui Chirica faptul că lucruile critice pe care le-a spus în ieşirile sale publice trebuia să le spună în forurile interne ale partidului, de la care a lipsit însă.

Vicepreşedintele PSD, Mihai Chirica, preşedinte interimar al PSD Iaşi, a fost suspendat din aceste funcţii la şedinţa CExN al PSD, dar fără a se aplica sancţiunea excluderii din partid.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO