Politică

Liderul PSD Liviu Dragnea: Dăncilă are avantajul că a stat 9 ani departe de politica internă

Liderul PSD Liviu Dragnea: Dăncilă are avantajul că a...

Autor: Liviu Dadacus, Mediafax

29.01.2018, 16:07 87

„Doamna Dăncilă are avantajul că a stat 9 ani departe de politica internă, că a stat în interiorul unui mecanism democratic avansat. S-a distanţat de felul românesc de a face politică de multe ori dominat de mize mici. A dobândit o perspectică mai europeană asupra evenimentelor în curs”, a spus Dragnea.

El a făcut şi o scurtă caracterizare a premierului desemnat.

„Premierul desemnat este un om civilizat, o femeie plăcută, rezonabilă, are experienţă bună în administraţia locală, practică în Parlamentul European. E responsabilă, capabilă să se dedice total unui scop. Iubeşte dialogul şi e neconflictuală”, a spus Dragnea.

El i s-a adresat şi direct premierului desemnat.

„Doamna premier desemnat, azi unii vă laudă, alţii o să vă critice, nu asta contează. Important e ce faceţi de mâine. Dacă în mandatul dvs. românii o vor duce mai bine, înseamnă că v-aţi îndeplinit misiunea”, a mai spus Dragnea.

Liderul PSD i-a mulţumit, totodată, fostului premier Mihai Tudose, căruia PSD i-a retras sprijinul politic, acesta demisionând.

"O guvernare eficientă poate răsturna previziunile agenţiilor de rating şi pentru asta mulţumesc premierului Mihai Tudose pentru actul de guvernare exercitat", a spus Dragnea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO