Politică

Liviu Dragnea face un pas înapoi: Guvernul renunţă la introducerea cotei zero de TVA la tranzacţii imobiliare

Liviu Dragnea face un pas înapoi: Guvernul renunţă la...

Autor: Liviu Dadacus

30.05.2017, 17:01 6938

MEDIAFAX a informat, acum o lună, respectiv în 26 aprilie, citând surse guvernamentale, că Executivul ar urma să renunţe la introducerea cotei zero pentru tranzacţiile imobiliare.

“Mediul de afaceri a arătat că această măsură mai mult încurcă decât ajută, aşa că este posibil să se renunţe la introducerea cotei zero la tranzacţiile imobiliare. În plus trebuie notificată şi Comisia Europeană, iar până acum nu s-a trimis nimic oficial la Bruxelles”, precizau la acel moment, pentru MEDIAFAX, surse guvernamentale.

Întrebat, marţi, dacă se va renunţa la TVA zero pentru imobiliare şi pentru publicitate, Dragnea a răspuns afirmativ.

„Da, este adevărat, pentru că de asta am şi lungit-o atât de mult. Cei din domeniul publicităţii şi din zona presei au spus că această măsură, chiar dacă poate avea efecte bune, poate avea şi efecte perverse, în sensul că ar trebui să aştepte mult la rambursarea de TVA, şi cei din zona de construcţii de locuinţe la fel”, a spus Dragnea.

„Din moment cei ei, cei care erau beneficiarii, nu sunt de acord, rămânem doar cu zero la input-urile în agricultură pentru că acolo situaţia este inversă. Ei sunt obligaţi să vândă cu TVA zero produsele, în schimb input-urile intră cu TVA şi tot aşa aşteaptă un an sau doi până se rambursează TVA”, a adăugat Dragnea.

Întrebat dacă, în aceste condiţii, nu se mai respectă programul de guvernare, Dragnea a răspuns: „Aţi tras o concluzie foarte deşteaptă, doar că toate promisiunile erau pentru beneficiari. Dacă beneficiarii spun că această măsură îi deranjează....”.

În Programul de guvernare al PSD se arăta că va fi extinsă cota zero de TVA pentru vânzarea de locuinţe, publicitate şi pentru inputuri în agricultură, începând cu 1 martie 2017.

“Mizăm pe 50.000 de noi locuri de muncă în construcţii, şi ca urmare a propunerii noastre de eliminare a TVA-ului pentru vânzarea de locuinţe şi a impozitului pe transferul proprietăţii cu valoare mai mică de 100.000 de euro”, se arăta în acest document.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO