Politică

Liviu Dragnea: Atacarea Legii Salarizării la CCR va întârzia majorarea lefurilor bugetarilor

Liviu Dragnea: Atacarea Legii Salarizării la CCR va...

Autor: Departamentul Corespondenţi

08.06.2017, 20:24 143

Liviu Dragnea a declarat, joi, la Brăila, întrebat despre o posibilă atacare la CCR a Legii Salarizării unitare de către asociaţiile de procurori, că „supărarea” acestora ar fi că vor primi mai puţini bani.

„Mi se pare un demers profund incorect. Nu înţeleg, probabil marea supărare este că apare o diferenţă mică în grilă între judecători şi procurori, vreau să vă spun cu toată sinceritatea că nu înţeleg de ce se atacă o lege care măreşte foarte mult salariile magistraţilor, inclusiv ale procurorului general.. Nu ştiu ce va face preşedintele ţării, dar mi se pare că demersul este incorect. Este vorba de întârziere, se va întârzia punerea în aplicare a legii, tot sistemul public aşteaptă această lege şi se pare că marea problemă este mica diferenţă între salariile procurorilor şi ale judecătorilor, asta deşi sunt salarii mari şi este bine că-i aşa. Sunt profund dezamăgit de acest demers,” a declarat presei preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Şeful PSD le-a răspuns şi celor care au spus că nu sunt bani pentru măririle salariale promise.

„S-a discutat în ultima luna despre legea salarizării, de ce le măriţi, de unde le măriţi, aveţi bani... Sigur că avem bani. Dacă eşti prost şi guvernezi prost şi ai un program prost, niciodată nu o să ai bani pentru nu poţi să faci planul că tu, peste o lună, peste trei, o să fii la fel de dezvoltat. Asta înseamnă că eşti prost şi leneş”, a spus Liviu Dragnea în faţa oamenilor strânşi în faţa Căminului Cultural din comuna Viziru, judeţul Brăila.

Procurorul general Augustin Lazăr a trimis scrisori preşedintelui României, preşedintei Înaltei Curte de Casaţie şi Justiţie şi Avocatului Poporului pentru sesizarea Curţii Constituţionale cu excepţie de neconstituţionalitate a Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Şi Asociaţia Procurorilor din România anunţă că a sesizat Avocatul Poporului, Preşedintele României şi instanţa supremă cu privire la legea salarizării unitare, în sensul de a o ataca la CCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO