Politică

Liviu Dragnea, despre legea offshore: Nu se putea întruni o majoritate. Nu-s comentatorul ALDE

Liviu Dragnea, despre legea offshore: Nu se putea...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

03.10.2018, 16:06 139

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri,  referitor la legea offshore, că formaţiunea sa  va susţine poziţia din Comisie . El a refuzat să comenteze declaraţiile deputatului ALDE Varujan Vosganian despre prezenţa Guvernului la dezbateri: ”Nu-s comentatorul ALDE”.

”PSD a fost de acord să se reîntoarcă la comisie legea ohhshore, pentru că se pare că nu se putea întruni o majoritate pentru a fi votată şi dacă nu ar fi fost această majoritate ar fi pica propunerea şi ar fi rămas în vigoare forma din vară. PSD îşi va susţine poziţia din Comisie. Există calcule şi analize făcute de specialişti din finanţe. Cred că e nevoie ca toate discuţiile să fie transparente şi transmise publicului larg pentru ca orice român să ştie ce efecte are legea, pozitive sau negative”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a refuzat să comenteze declaraţia deputatului ALDE Varujan Vosganian, care a cerut prezenţa Guvernului la dezbaterile din Comisia de Industrii.

”Eu nu-s comentatorul ALDE. Fiecare grup parlamentar a avut o poziţie pe care şi-a susţinut-o pe marginea acestei legi”, a punctat Dragnea.

Camera Deputaţilor a votat, în plenul de miercuri, retrimiterea la Comisii a Legii offshore care stabileşte criteriile exploatării gazelor din Marea Neagră, decizia venind la solicitarea liderului UDMR, Kelemen Hunor.

Votul în plenul de miercuri, vine după ce comisiile reunite ale Camerei Deputaţilor au adoptat, marţi, în şedinţă comună, raportul privind Legea offshore, care stabileşte modul de exploatare a gazelor din Marea Neagră, cu noi amendamente.

Deputaţii PSD au propus şi au adoptat schimbarea modului de impozitare a veniturilor suplimentare obţinute de investitori prin Legea offshore, prin votul dat marţi în comisiile reunite din Camera Deputaţilor.

În cadrul dezbaterii de marţi din Comisii, liderul deputaţilor ALDE, Varujan Vosganian, a declarat, marţi, la dezbaterea din comisii a Legii offshore, că parlamentarii formaţiunii nu vor vota amendamentele, pentru că nu există un punct de vedere al Guvernului şi nici un impact bugetar, după care aleşii ALDE au părăsit şedinţa.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, referindu-se la proiectul legii offshore, că deputaţii ALDE care fac parte din Comisia de industrii ”fost luaţi pe nepregătite cu serie de modificări prezentate la comisie în ultimul moment”.

”Am fost luaţi pe nepregătite cu serie de modificări prezentate la comisie în ultimul moment. Aceste modificări au indus colegilor mei un sentiment de incertitudine legat de soliditatea propunerilor, pentru că ele nu au fost însoţie de nicio notă explicativă legată de efectele financiare pe care le produc. Colegii mei vor un proiect care să reflecte echilibrat care să ţină cont de interesele investitotirlor, de a aduce câştiguri pentru stat şi de a exploata resursele României”, a declarat preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO