Politică

Liviu Dragnea despre Piperea: Dacă îl consiliază bine pe premier, să rămână; nu mă interesează

Liviu Dragnea despre Piperea:  Dacă îl consiliază bine...

Autor: Adrian Ilie, Mediafax

13.11.2017, 17:00 156

Invitat să comenteze solicitarea făcută de către Gheorghe Piperea, anume ca Dragnea să demisioneze din postul de preşedinte al Camerei Deputaţilor, liderul PSD a spus: ”Nu analizez eu ce spune unul sau altul. Pe mine mă interesează ca în partid lucrurile să rămână în regulă şi mă interesează ce se discută în partid.”

Întrebat în continuare dacă premierul Tudose mai poate să colaboreze cu Piperea, după atacul la adresa liderului partidului de guvernământ, Liviu Dragnea a răspuns: ”Dacă îl consiliază bine şi îl ajută, să rămână. Nu mă interesează.”

Consilierul onorific al premierului Mihai Tudose, avocatul Gheorghe Piperea, scrie pe pagina sa de Facebook că românii mai au şi altceva de făcut decât să urmărească "epopeea judiciară interminabilă a dlui Dragnea" şi se întreabă de ce preşedintele Camerei Deputaţilor nu demisionează.

"Oare cât timp o să mai polueze agenda publică problemele personale ale unui singur om, hăituit acum de sistemul care până acum l-a protejat şi i-a fost partener? De ce nu demisionează dl Dragnea, pentru a putea să-şi probeze nevinovăţia şi, în plus, să demonstreze cu glorie că prezumţia de nevinovăţie merită salvată chiar şi în cazul politicienilor? Nu de alta, dar suntem ca într-o colivie. Cam de mult timp", a scris Gheorghe Piperea, consilierul onorific al premierului Mihai Tudose.

Acesta revine apoi asupra postării şi precizează: "chestia cu prezumţia de vinovăţie era un sarcasm la adresa lui Iohannis; chestia cu demisia nu e niciun sarcasm; chiar avem şi altceva de făcut decât să urmărim epopeea judiciară interminabilă a dlui Dragnea", după care avocatul face referire la noul record al euro în comparaţie cu moneda naţională.

Gheorghe Piperea a făcut referire inclusiv la funcţia pe care o deţine spunând că "în atentia IYI (=intellectual yet idiots) care au dat share cu comentarii mirate sau ironice vizând calitatea mea de consilier al cuiva. Băieţi, faptul că, temporar, am această titulatură onorifică şi onorantă, nu mă face dependent de nimeni. Şi nici mai puţin sigur pe principiile mele. Oare ce nu s-a înţeles din cuvântul "onorific'?".

Avocatul Gheorghe Piperea a fost numit, potrivit unei decizii publicată în data de 20 iulie 2017, în Monitorul Oficial, în funcţia de consilier onorific al premierului pe chestiuni de fiscalitate, banking, piaţă de capital şi insolvenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO