Politică

Liviu Dragnea: PSD nu mai acceptă intrigi pentru funcţii

Liviu Dragnea: PSD nu mai acceptă intrigi pentru funcţii

Autor: Petriana Condrut, Mediafax

05.03.2018, 11:35 138

"Ne-a spus şi aseară (n.r.: Gabriela Firea), la întâlnirea pe care am avut-o cu toţi preşedinţii de organizaţii. Cei care nu înţeleg că societatea a evoluat, că partidul are responsabilitatea destinelor românilor, a rămas ancorat în trecut. PSD nu mai acceptă intrigi pentru funcţii", a declarat, luni, Liviu Dragnea.

Întrebat dacă este nevoie de reconfirmarea sa la Congresul PSD din 10 martie, Dragnea a spus: "toate organizaţiile au dat rezoluţii de susţinere, probabil că nu e suficient nici congresul. Faptul că doi-trei colegi camarazi tot spun nu înseamnă că asta e realitatea partidului, din punct de vedere al diminuării abuzurilor pe care le urmăreşte pas cu pas".

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a declarat că tensiunile din partid reprezintă "o sinucidere politică"

"Dorinţa colegilor noştri este ca în partea a doua a zilei să fie alegeri pentru funcţiile de vicepreşedinte şi preşedinte executiv. Au fost voci care spuneau că nu era nevoie de aceste alegeri, dar pe de altă parte, preşedintele (n.r. Liviu Dragnea) a explicat că nu e vorba de epurari sau de a scăpa de nişte persoane incomode, ci de o schimbare de structură a Biroului Permanent Naţional. În legătură cu faptul că aş face parte dintr-o tabără care doreşte să destabilizeze partidul şi să-l detroneze pe domnul preşedinte Dragnea, dezmint aceste lucruri. (..) Consider că e o sinucidere politică că în PSD sunt frământări care nu au o sursă clară. Nemulţumiri sunt, am şi eu. De aici până la a ajunge să organizezi un puci este cale foarte lungă", a declarat Gabriela Firea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO