Politică

Liviu Dragnea: România, interesată de cooperarea cu Ungaria în domenii ca energia sau infrastructura

Liviu Dragnea: România, interesată de cooperarea cu...

Autor: Liviu Dadacus, Mediafax

05.02.2018, 21:03 133

„Suntem angajaţi în consolidarea şi aprofundarea relaţiei bilaterale, în baza Parteneriatului Strategic româno-ungar. În cadrul întâlnirii cu domnul Péter Szijjártó, ministrul afacerilor externe şi comerţului exterior din Ungaria, am subliniat importanţa dezvoltării, în continuare, a cooperării economice, având în vedere că România şi Ungaria sunt, în mod reciproc, parteneri comerciali semnificativi. Suntem interesaţi de aprofundarea cooperării sectoriale, în baza proiectelor realizate sau în curs de derulare, îndeosebi în domenii precum energia sau infrastructura, precum şi pentru identificarea de noi oportunităţi de cooperare şi pentru creşterea investiţiilor în aceste sectoare”, a precizat Dragnea, într-o postare pe Facebook.

Dragnea a precizat, totodată, că cele două state trebuie să continue abordarea „constructivă” şi „partenerială” a tuturor temelor de interes de către ambele părţi.

„Am reiterat că România a fost, în mod constant, un factor de stabilitate regională, iar linia noastră de poziţionare de-a lungul timpului ne-a confirmat că numai prin dialog şi preocupare reală pentru buna vecinătate, pot fi gestionate cu succes orice evoluţii în parcursul nostru bilateral”, a mai precizat Dragnea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO