Politică

Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu s-au întâlnit la Parlament pentru a discuta suspendarea preşedintelui Iohannis

Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu s-au...

Autor: Departamentul Politic

16.07.2018, 13:01 19133

Liderii coaliţiei PSD-ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au o întâlnire, luni, în biroul şefului Camerei Deputaţilor, unde discută, printre altele, despre posibilitatea suspendării şefului statului Klaus Iohannis, au afirmat surse politice pentru MEDIAFAX. 

Pe 11 iulie, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că preşedintele Klaus Iohannis nu avea de gând să semneze decretul de revocare al şefei DNA, dar s-a temut suspendare, dorindu-şi al doilea mandat pentru a-şi păstra imunitatea. Acesta a precizat că suspendarea din funcţie a şefului statului este un plan care rămâne în picioare.

"La ora asta nu stiu ce ar trebui să se întâmple pentru ca acest proces să se întâmple la toamna. Este vorba despre parlamentari. Nu e obligatoriu în toamna. Se pot întâmpla lucruri. Am vorbit cu colegii mei luni. Le-am spus că pot merge în vacanţă parlamentară, dar sa aibă telefoanele la ei ca s-ar putea să ne vedem", a afirmat Liviu Dragnea, la Antena 3.

"Nimic din ce a spus şi făcut până acum nu îmi dă speranţa că poate interveni ceva. Nu vreau să forţez pe nimeni, e o discuţie ", a mai spus liderul PSD.

În schimb, pe 12 iulie, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că, atâta timp cât şeful statului respectă Constituţia, nu ştie dacă suspendarea mai este o prioritate.

"Atâta vreme cât preşedintele va respecta Constituţia, va lăsa ca lucrurile să evolueze normal în acest demers de a scoate mizeria la suprafaţă, nu ştiu dacă suspendarea va mai fi o prioritate. Trebuie să existe un demers solid şi constituţional. Cred că trebuie să ajungem la un moment T0. Ce facem cu aceste mii de dosare în care viciile de procedură sunt evidente? Actele de poliţie judiciară sunt clare. Ce facem cu ele? Le lăsăm aşa?", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO