Politică

Liviu Dragnea, vicepremier, promite transparenţă totală pe investiţii: cine vrea să-şi facă un patinoar în comună să-şi facă cu bani proprii sau de la rude

Liviu Dragnea, vicepremier, promite transparenţă totală pe investiţii: cine vrea să-şi facă un patinoar în comună să-şi facă cu bani proprii sau de la rude

Foto: Razvan Chirita

Autor: Iulian Anghel

14.03.2013, 15:22 664

Vicepremierul Liviul Dragnea, ministru al administraţiei susţine că, de aici înainte, toate investiţiile vor fi total transparente şi fiecare cetăţean va putea vedea cu evoluează lucrurile.

"În zona de infrastructură locale sunt 3.500 de şantiere deschise şi în fiecare an se deschid şi mai multe deşi banii sunt mai puţini. Nu mai deschidem niciun şantier nou pănă nu terminăm cu astea. Sistemele de alocare pentru fiecare finanţare vor fi publice", a susţinut ministrul la lansarea raportului anual al Societăţii Academice din România (SAR).

Potrivit vicepremierului, una dintre soluţii pentru depăşirea blocajului de finanţare şi de susţinere a proiectelor de investiţii locale este înfiinţarea regiunilor - de altminteri, Dragnea este cel care coordonează, la nivelul Guvernului, procesul de regionalizare.

Procesul presupune şi riscuri, a spus Dragnea, dar nu a dorit să dea detalii.

Însă, a susţinut el: dacă nu facem regionalizarea în acest an, ea nu mai este posibilă în următorii ani pentru că, cel puţin la nivelul UE, începe un nou exerciţiu financiar şi nu mai poţi discuta apoi cu Comisia Europeană pentru o altă grilă de repartizare a fondurilor UE.

În rest, spune el, nu are rost să discutăm despre "capitale" regionale pentru că toate unităţile administrativ-teritoriale vor primi câte ceva, adică: administraţia financiară într-un oraş, o autoritate de mediu în altul, şi tot aşa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO