Politică

Liviu Pop a fost validat de comisiile parlamentare ca ministru al Educaţiei.Turcan: Votez împotrivă

Liviu Pop a fost validat de comisiile parlamentare ca...

Autor: Oana Despa

29.06.2017, 12:42 67

Validarea lui Liviu Marian Pop a venit în urma a 19 voturi „pentru” şi 11 voturi „împotrivă”.

Popunerea sa la Educaţie nu a fost validată de liderul deputaţilor PNL Raluca Turcan.

„Voi vota împotriva dumneavoastră ca ministru PSD. În ultimele şase luni am avut zero progres la Educaţie. Acest lucru este întărit de evaluarea PSD. Scuzele cu privire la ceea ce se întâmplă în sistemul de educaţie nu mai poate găsi argumente. Aţi desfiinţat unele instituţii din educaţie doar ca să vă salvaţi superiorii. Nu am găsit o abordare coerentă la problemele din Educaţie. Sunt tineri care termină şi care sunt aruncaţi la marginea societăţii. Atâta timp cât nu vom avea o viziune, eu voi fi reticentă la a mai acorda încredere”, a afirmat Turcanu în cadrul comsiei parlamentare.

Deputatul Lavinia Abu Ambra a sugerat, în acelaşi context, că Liviu Pop nu ar avea legitimitatea să ocupe această funcţie, făcând referire la faptul că „l-a apărat pe Ponta în 2012” şi l-a ajutat să scape de acuzaţia de plagiat a lucrării de doctorat.

„Decizia CCR cu privire la plagiate trebuie dezbătută în Parlament. Voi face tot ceea ce îmi cere legea. În 2012, prima problemă a fost şi cea de a deschide activitatea CNATDCU (Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare - n.red.). Eu susţin evaluarea şcolilor doctorale”, a firmat Pop.

În cadrul discuţiilor a intervenit şi neurochirurgul Leon Dănăilă, senator PNL, care a spus că este nevoie de un plan de redresare a problemelor din educaţie.

„Elevii nu trebuie să devină viitori bolnavi. Consumarea apei în timpul orelor de program este foarte importantă. Hrana la copii trebuie să fie constituită din fructe şi legume. Recreaţia este foarte importantă pentru elevi. Referitor la ghiozdanul elevilor, trebuie să se ia o măsură pentru că este afectată coloana vertebral”, a explicat medicul.

Liviu Pop a spus că are în vedere extinderea programului „Masa caldă”.

„Un capitol este legat şi de numărul copiilor din clase. Vom avem mai mulţi medici în şcoli, vrem să obţinem aviz ISU pentru toate şcolile”, a răspuns Liviu Pop.

Liviu Marian Pop a mai spus că este pentru prima dată când ministerul Educaţiei poate fi condus de un cadru didactic care a predat în mediul preuniversitar.

„Sunt elemente pe care trebuie să le perfectăm: programele şcolare, condiţiile de muncă pentru elevi şi profesori. (...) Un rol important îl va avea Academia Română pentru că avem nevoie de suport ştiiţific. Sunt măsuri întârziate în programul de guvernare şi încercăm, împreună cu colegii din minister, să le aducem la prezent, în cele două luni de şedinţă parlamentară”, a spus Pop, în cadrul dezbaterilor.

În plus, el a adăugat că nu intenţionează să facă vreo modificare în ceea ce priveşte finanţarea universităţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO