Politică

Lovitură pentru PSD. Doi deputaţi au demisionat: Dragnea a declanşat o amplă campanie de intimidare a primarilor

Lovitură pentru PSD. Doi deputaţi au demisionat:...

Autor: Departamentul Politic

14.11.2018, 13:27 14139

Corina-Alexandra Bogaciu şi Constantin-Cătălin Zamfira, ambii deputaţi de Ilfov, şi-au anunţat vineri demisiile din PSD şi din grupul parlamentar ale partidului, urmând să activeze ca şi aleşi neafiliaţi. Alături de ei a demisionat din partid şi senatorul Emanuel-Gabriel Botnariu.

"Am recurs la acest gest ultimativ în semn de protest faţă de modul autocrat în care este condus în ultima vreme partidul, toţi cei care nu sunt de acord cu deciziile luate de actualul preşedinte fiind linşaţi mediatic şi excluşi. În această logică se înscrie atitudinea vindicativă a preşedintelui Dragnea, care a lansat prin interpuşi informaţia că dna Gabriela Firea, lider ales în unanimitate al organizaţiei Ilfov a PSD, urmează să fie înlocuită de la conducerea filialelor Bucureşti şi Ilfov, după care chiar exclusă din partid, pentru simplul fapt că a cutezat să tragă un semnal de alarmă cu privire la faptul că partidul se îndepărtează din ce în ce mai mult de agenda reală a cetăţeanului. Mai mult, preşedintele Dragnea a declanşat o amplă campanie de intimidare a primarilor de sector şi a consilierilor generali, având ca scop izolarea politică a Gabrielei Firea şi punerea acesteia în situaţia de nu-şi mai putea exercita eficient mandatul încredinţat de bucureşteni", se arată într-un comunicat semnat de cei trei aleşi care au decis să părăsească PSD:

Demisionarii spun că vor sprijini în continuare măsurile pe care le vor considera benefice.

"Dna Firea nu urmăreşte niciun fel de interes personal sau politic, ci doar înţelege să pună interesul cetăţeanului mai presus de orice jocuri politice sau politicianiste. Aşa cum a făcut-o în calitate de senator de Ilfov, în mandatul 2012 – 2016, aşa cum o face şi acum în calitate de Primar General al Capitalei, Dna Gabriela Firea se luptă, chiar cu riscul pierderii sprijinului politic, cu toţi cei care se opun, direct sau prin inacţiune, proiectelor menite să îmbunătăţească viaţa oamenilor. În ce ne priveşte, am preferat să rămânem într-o zonă a demnităţii, a cinstei şi onoarei, şi vom acţiona în continuare în beneficiul românilor în general şi al ilfovenilor în particular".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO