Politică

MAE condamnă ferm orice acţiune îndreptată împotriva şcolilor cu predare în limba română din Ucraina

MAE condamnă ferm orice acţiune îndreptată împotriva...

Autor: Cătălina Mănoiu, Mediafax

25.02.2018, 14:46 107

„Am luat notă cu preocupare de informaţiile prezentate public de Serviciul de Securitate al Ucrainei privind tentativele de incediere a unor şcoli cu predare în limba română din regiunea Cernăuţi. În prezent, întreprindem demersurile necesare privind obţinerea de elemente suplimentare referitoare la circumstanţele producerii acestor tentative, precum şi a modului în care au acţionat autorităţile ucrainene în drept în această situaţie”, a precizat Ministerul Afacerilor Externe, la solicitarea MEDIAFAX.

MAE condamnă ferm orice acţiune îndreptată împotriva unor instituţii de învăţământ cu predare în limba română din Ucraina, potrivit sursei citate.

Serviciile secrete ruse încearcă să discrediteze Ucraina printr-o campanie subversivă, în scopul alimentării tensiunilor interetnice, acuză Serviciul ucrainean de securitate (SBU), precizând că existau planuri de incendiere a unor şcoli româneşti din oraşul Cernăuţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO