Politică

MAE: Restricţiile de circulaţie în Munchen au fost ridicate. Românii să rămână extrem de precauţi

MAE: Restricţiile de circulaţie în Munchen au fost...

Autor: Mediafax

23.07.2016, 12:42 49

Precizarea vine în condiţiile în care, imediat după atacul armat care a avut loc vineri seara într-un complex comercial şi în care şi-au pierdut viaţa 9 oameni, metroul şi mijloacele de transport în comun de suprafaţă au fost suspendate.

"Având în vedere evenimentele petrecute în ultima perioada în landul bavarez, se recomandă cetăţenilor romani să respecte indicaţiile şi avertismentele emise de autorităţile locale, să se informeze, în timp real, cu privire la evoluţia situaţiei şi de a rămâne extrem de precauţi şi vigilenţi, pe durata deplasărilor prin locurile aglomerate", precizează MAE, într-un comunicat de presă remis sâmbătă MEDIAFAX.

Potrivit datelor obţinute de Ministerul Afacerilor Externe, până la acest moment, printre victimele atacului de la Munchen nu se află cetăţeni români, însă întregul personal român din cadrul Consulatului General al României la Munchen a fost activat pentru a oferi sprijin în caz de necesitate.

Situaţia continuă să fie monitorizată atât în Centrala Ministerului Afacerilor Externe, cât şi la nivelul Consulatului General al României la Munchen, informează ministerul, printr-un comunicat de presă.

În atacul armat care a avut loc vineri seara într-un centru comercial din Munchen şi-au pierdut viaţa 9 oameni şi 16 au fost răniţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO