Majoritatea membrilor CExN al PSD nu susţin remanierea; urmează votul

12 oct 2017 Autor: Liviu Dadacus - Mediafax

Sevil Shhaideh

Majoritatea membrilor Comitetului Executiv Naţional care au luat cuvântul s-au pronunţat împotriva demisiilor Rovanei Plumb, Sevil Shhaideh, Răzvan Cuc şi Ilan Laufer, cerute de către premierul Mihai Tudose, au declarat pentru Mediafax surse social-democrate.

În dezbaterile din CExN al PSD privind remanierea, cei care au luat cuvântul în şedinţă s-au pronunţat, în majoritatea lor, împotriva acceptării de către partid a demisiilor celor patru miniştri pe care primul-ministru Mihai Tudose vrea să-i înlocuiască.

La ora transmiterii acestei ştiri, şedinţa Comitetului Executiv a fost întreruptă de o scurtă pauză, urmând ca şedinţa să fie reluată pentru concluzii şi pentru votul propriu-zis privind acceptarea sau nu a demisiilor.

Anterior, miniştrii Rovana Plumb, Sevil Shhaideh, Răzvan Cuc şi Ilan Laufer îşi anunţaseră disponibilitatea de a renunţa la posturile guvernamentale dacă membrii Comitetului Executiv Naţional al PSD le solicită acest lucru.

Ei erau vizaţi de proiectul de remaniere al premierului Mihai Tudose, ultimul de pe lista cu remaniabili a lui Tudose fiind ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, însă acesta este membru ALDE şi beneficiază de susţinerea partidului, reconfirmată joi de către preşedintele Călin Popescu-Tăriceanu.

 
Cuvinte cheie:
PSD
, COMITETUL EXECUTIV NATIONAL
, GUVERN
, majoritate
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide