Politică

Mandatul pe care Antonescu i l-a dat ministrului Finanţelor pentru negocierile cu FMI: "PNL nu susţine creşterea cotei unice"

Mandatul pe care Antonescu i l-a dat ministrului...

Autor: Andi Manciu

31.10.2013, 19:02 130

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că mandatul PNL pentru discuţiile cu FMI este împotriva creşterii fiscalităţii pentru anul viitor, în contextul discuţiilor pe marginea bugetului de stat, admiţând că se caută soluţii pentru asigurarea resurselor financiare pentru 2014.

"Se discută în continuare tot felul de lucruri care ţin de conturarea noului buget, treabă deloc uşoară, dar nu se pune problema unor majorări de taxe, majorări de cotă unică şi aşa mai departe", a afirmat Antonescu.

El a precizat că nu susţine introducerea unor noi impozite.

Întrebat care este mandatul PNL în ceea ce priveşte eventuala creştere a fiscalităţii, dacă aceasta va rezulta din discuţiile cu FMI, Antonescu a răspuns: "Mandatul este nu. Mandatul, a spus domnul Chiţoiu foarte clar aseară, şi mandatul acesta este valabil şi pentru discuţiile cu FMI".

De asemenea, el a susţinut că nu este o dispută între PNL şi PSD.

"Nu este cazul, nu există motive pentru a percepe toată discuţia despre construcţia bugetară, cu tot ceea ce implică ea, căutarea de resurse, acoperirea de găuri, contactele şi înţelegerile cu FMI într-o cheie politică internă. Deci, nu este o dispută între PNL şi PSD, este un efort comun, normal, de echipă guvernamentală, la care participă şi ministrul Finanţelor, şi primul ministru, şi ministrul Bugetului, şi toată lumea, căutând să poată construi un buget care să vină în ajutor economiei, care să servească interesele şi obligaţiile statului către cetăţeni, în conformitate cât mai aproape cu programul de guvernare", a precizat Antonescu.

Întrebat dacă este sigur faptul că nu va creşte cota unică, Crin Antonescu a răspuns: "Nu va creşte, nici nu susţinem, nici nu va creşte".

El a mai fost întrebat dacă măsura reducerii CAS va fi aplicată.

"Este în discuţie, noi o susţinem foarte tare, în principiu şi premierul a fost deschis acestei variante, se caută la Ministerul Finanţelor formule prin care să o facem realizabilă, dar ea rămâne", a spus liderul PNL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO