Politică

Mariana Vizoli a fost numită secretar de stat în locul lui Gabriel Biriş, care a demisionat după scandalul propunerilor de modificare a Codului fiscal

Mariana Vizoli, noul secretar de stat pe probleme fiscale

Mariana Vizoli, noul secretar de stat pe probleme fiscale

Autor: Iulian Anghel

20.09.2016, 00:00 709

Mariana Vizoli, director al Direcţiei legislaţie, Cod fiscal şi reglementări vamale din Ministerul Finanţelor, a fost numită secretar de stat pe probleme de fiscalitate în locul lui Gabriel Biriş. Decizia semnată de premierul Dacian Cioloş a fost publicată ieri în Monitorul Oficial. 

Gabriel Biriş a demisionat acum două săptămâni din Ministerul Finanţelor în urma unui scandal legat un  proiect de modificare a Codului fiscal. Guvernul a anunţat că nu susţine niciun proiect care ar urma să majoreze taxele, iar Biriş a arătat că proiectul său nu modifică taxele, dar a fost greşit interpretat.

Premierul Dacian Cioloş a declarat ieri în Parlament că Biriş nu a ţinut cont de faptul că i-a spus că nu susţine modificarea Codului fiscal şi nici măcar nu vrea să fie pus în dezbatere publică, motiv pentru care i-a cerut să demisioneze. ”Au fost mai multe propuneri la MF, dintre care unele dintre ele au vizat şi anumite modificări care ar fi putut avea un impact asupra taxelor şi impozitelor.

Am ştiut de ele şi am spus foarte clar Ministerului Finanţelor că nu susţin astfel de modificări şi că nici măcar nu vreau ca ele să fie puse în dezbatere publică. Acolo a fost un secretar de stat care, în ciuda semnalului pe care eu l-am dat, a pus în dezbatere publică acel text şi i-am cerut să plece. Punct. Atât”, a declarat Dacian Cioloş. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO