Politică

Marius Bostan, administrator Telekom numit de MSI, propus ministru al Societăţii Informaţionale

Marius Bostan, administrator Telekom numit de MSI, propus...

Autor: Alina Oprea

15.11.2015, 16:05 1140

"La Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională îl propun pe domnul Marius-Raul Bostan, cu experienţă în sectorul privat în acest domeniu, experienţă în telecomunicaţii şi IT, în calitate de membru în Consiliul de Administraţie la Romtelecom şi acum la Telekom Romania Telecommunications", a anunţat, duminică Dacian Cioloş.

Marius Raul Bostan este în prezent membru al Consiliului de Administraţie la operatorul de telecomunicaţii Telekom România, numit de Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI), şi senior partner la VMB Partners, firmă care asigură servicii de consultanţă în special privind emiterea de obligaţiuni.

Bostan este unul dintre foştii lideri ai tinerilor ţărănişti, iar în prezent ocupă funcţia de preşedinte al Fundaţiei Naţionale a Tinerilor Manageri, o organizaţie non - profit şi neguvernamentală înfiinţată în 1997 specializată în consultanţă pentru sectoarele public şi privat.

El este, de asemenea, membru al Fundaţiei Romanian Business Leaders, care reuneşte antreprenori şi lideri de business din mediul privat.

Bostan a coodonat un proiect denumit Re>patriot, prin care românilor din diaspora li se prezentau oportunităţiile de deschidere a unei afaceri în România.

Este licenţiat în matematică şi absolvent al cursurilor postuniversitare de management din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative. A lucrat pentru implementarea unor programe ale Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare (USAID), Băncii Mondiale şi ale Comisiei Europene, pentru administraţia publică locală. A fost organizator al primei Conferinţe Internaţionale de Descentralizare Fiscală din România si a urmat cursuri de specializare în Anglia şi Italia.

El a colaborat cu experţii americani ai Research Triangle Institute în cadrul operaţiunilor de emitere de obligaţiuni municipale şi a lucrat la majoritatea emisiunilor de obligaţiuni din România.

Bostan s-a născut pe 18 mai 1970, în comuna Rugineşti din judetul Vrancea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO