Politică

Melania Vergu, fost consilier la Ministerul Educaţiei, condamnată la un an de închisoare cu suspendare

Melania Vergu, fost consilier la Ministerul Educaţiei,...

Autor: Mediafax

27.09.2016, 11:44 262

"Contopeşte pedepsele aplicate, urmând ca inculpata Vergu Melania să execute pedeapsa cea mai grea, de 1 an închisoare. În baza art.81 Cod penal anterior suspendă condiţionat executarea pedepsei rezultante de 1 an închisoare pe durata termenului de încercare de 3 ani. confiscă de la inculpată suma de 8.650 lei. Menţine măsura asiguratorie a sechestrului dispusă până la concurenţa sumei de 8.650 lei asupra imobilelor aflate în proprietatea inculpatei Vergu Melania", se arată în decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

În luna noiembrie a anului 2014 fostul consilier a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la patru ani de închisoare, decizia fiind atacată atât de Melania Vergu cât şi de DNA. Decizia de marţi a instanţei supreme este definitivă.

În 14 decembrie 2012, fostul consilier al ministrului Educaţiei a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru înşelăciune, conflict de interese şi fals în documente pentru obţinerea unor fonduri europene, iar fiul acesteia, Ioan Teodor Vergu, a fost scos de sub urmărire penală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO