Politică

Meleşcanu: Fondurile de coeziune şi politica agricolă comună, priorităţi în bugetul UE după Brexit

Teo­dor Meleşcanu: Aproximativ 14% din bugetul UE era finanţat de Marea Britanie

Teo­dor Meleşcanu: Aproximativ 14% din bugetul UE era finanţat de Marea Britanie

Autor: Mediafax

16.01.2018, 00:04 86

Ministrul de externe Teo­dor Meleşcanu a susţinut ieri că priorităţile României în ceea ce priveşte bugetul Uniunii Eu­ropene după ieşirea Marii Britanii sunt fondurile de coeziune şi politica agri­colă comună.

„În materie de fi­nanţare şi din punctul nostru de vedere, vreau să vă spun foarte direct şi categoric că, pentru noi, prin­cipalele priorităţi sunt fondurile de coe­ziune şi politica agricolă comună. Din acest punct de vedere, vom avea ca priorităţi aceste elemente. E greu acum să vă spun cum se va finaliza acest proces. Vreau să vă asigur că la nivelul colegilor care sunt cu ade­vărat experţi în UE, spre deosebire de noi, există un proces de consultări foarte serios cu alte ţări membre şi vă asigur că vom face tot ceea ce ne stă în putere pentru ca viitorul buget (al Uniunii Europene – n. red.), chiar dacă nu va fi poate la acelaşi nivel ca precedentele, va asigura temele funda­mentale care ţin de creşterea integrităţii, integrării la nivelul Uniunii Europene şi de construcţie a unei Uniuni Europene puternice şi in­cluzive pentru toţi membrii săi“, a sus­ţinut Meleş­canu, prezent la con­ferinţa de lansare a preşedinţiei bulgare a Consi­liului UE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO