Politică

Membrii CExN al PSD au fost luaţi prin surprindere de propunerea lui Liviu Dragnea cu privire la organizarea unui congres extraordinar

Membrii CExN al PSD au fost luaţi prin surprindere de...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

14.02.2018, 16:58 171

”Congres <la termen> cred că mă întrebaţi, nu?”, a fost prima reacţie a vicepreşedintelui PSD Doina Pană.

Când jurnaliştii i-au spus că Liviu Dragnea a făcut acest anunţ, Pană a afirmat că este ”prima oară” când aude de această propunere.

Întrebată dacă este nevoie de organizarea unui congres extraordinar, ea a spus: ”Având în vedere că urmează un an electoral, e posibil. Nu ştiu. Nu m-am gândit, dar sigur vom discuta la CExN”.

Liderul PSD Argeş, Şerban Valeca, a fost un alt lider surprins de întrebarea jurnaliştilor.

”O să vedem care este motivaţia. Am aflat şi eu - acum vin de la Parlament în maşină. O să vedem care este motivaţia şi dacă... s-ar putea să fie nevoie pentru să spunem revigorarea documentelor programatice ale partidului. N-are legătură neaparat cu guvernul sau... Nu ştiu care este motivaţia... Trebuie să ne spună motivaţia”, a declarat Valeca.

Fostul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, s-a exprimat împotriva organizării congresului extraordinar: ”Nu este nevoie. Partidul este unit, avem un preşedinte ales... Pentru ce ne trebuie congres?”.

O poziţie similară a avut şi liderul PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu: ”A fost congres!”.

Dumitru Buzatu, preşedintele PSD Vaslui, a afirmat că nu a auzit propunerea lui Liviu Dragnea.

”N-am auzit să fie vreo nevoie atât de presantă în momentul acesta, dar, dacă ştiţi ceva, să-mi spuneţi şi mie”, a spus Buzatu.

După ce a fost informat de anunţul liderului social-democraţilor, Dumitru Buzatu a afirmat că propunerea va fi analizată în cadrul CExN.

”Atunci va propune lucrul acesta şi vom discuta. Evident dacă va propune lucrul acesta ne va da şi motivaţia necesară. Nu e propunerea mea şi nu aş vrea să iau pe seama mea această propunere. Depinde ce se doreşte. Dacă dorim să accelerăm (n.r. programul de guvernare), au fost nişte momente foarte complicate care au dus la unele întârzieri şi din punctul acesta de vedere”, a reacţionat Buzatu.

De asemenea, el a precizat că nu s-a pus problema unui vot de încredere.

În schimb, Rovana Plumb a susţinut necesitatea organizării unui congres extraordinar.

”România are nevoie de un proiect major şi eu susţin propunerea pe care a făcut-o dl preşedinte Liviu Dragnea şi sper să avem un congres care să aibă un rezultat al construcţiei pentru România”, a spus Rovana Plumb.

Ea a afirmat că printre punctele de pe ordinea de zi a congresului nu se va afla alegerea preşedintelui executiv şi a vicepreşedinţilor.

”În niciun caz. Partidul are deja conducere, inclusiv preşedintele partidului care e ales de toţi membrii PSD”, a mai punctat Plumb.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO