Politică

Ministerul Apărării este pregătit să îndeplinească misiunea de repatriere a românilor din Italia

Ministerul Apărării este pregătit să îndeplinească...

Autor: Firuta Flutur

26.08.2016, 22:36 118

"Dacă în măsurile pe care le în vedere Guvernul sau Ministerul de Externe, intră şi misiuni de repatriere ca în alte rânduri până acum, ministerul nostru este pregătit să îndeplinească această misiune", a declarat Mihnea Motoc, la Realitatea Tv.

Ministerul de Externe a anunţat, vineri seară, că alţi doi români au murit în cutremurul din Italia, bilanţul ajungând astfel la opt persoane de cetăţenie română decedate.

În ceea ce priveşte semnalările privind cetăţenii români daţi dispăruţi, numărul cazurilor aflate în atenţia Ministerului Afacerilor Externe este în prezent de 19. Demersurile pentru identificarea acestora sunt în derulare, verificările efectuându-se în permanentă coordonare cu autorităţile italiene competente.

"Având în vedere complexitatea acţiunilor necesare pentru gestionarea situaţiei, din dispoziţia ministrului afacerilor externe, o echipă consulară mobilă din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă a MAE, pregătită să intervină încă de la debutul calamităţii, se va deplasa, în regim de urgenţă, la Roma, în cursul dimineţii de sâmbătă, pentru a sprijini demersurile echipelor mobile ale Ambasadei României la Roma şi Consulatului General al României la Bologna, aflate deja la faţa locului", informează vineri MAE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO