Politică

Ministrul Agriculturii cere front comun pentru închiderea supermarketurilor în weekend. „Eu nu am mai văzut aşa ceva în Europa”

Ministrul Agriculturii cere front comun pentru...

Autor: MEDIAFAX

23.02.2016, 18:29 1586

"Eu susţin această iniţiativă (privind comercializarea produselor româneşti în proporţie de 51% în hipermarketuri.n.r.), nu ştiu dacă la legume în timpul iernii se poate, dar propunerile sunt binevenite”, a declarat ministrul Agriculturii Achim Irimescu, prezent mari la şedinţa Comisie de Agricultură a Camerei Deputaţilor.

Cât priveşte proiectul de lege privind stabilirea unor măsuri suplimentare pentru etichetarea laptelui proaspăt pentru consum şi a produselor lactate, Achim Irimescu a afirmat că este „musai etichetarea” acestor produse.

Pe de altă parte, Achim Irimescu a susţinut că hipermarketurilor se vor opune schimbărilor de legislaţie propuse de aleşi care vizează închiderea hipermarketurilor în zilele de duminică şi în zilele care sunt sărbători legale.

"Nu cred că le va conveni hipermarketurilor. Eu nu am mai văzut în Europa, cel puţin înţeleg că în Anglia este un pic mai altfel, magazinele se închid de la ora 6.30 în zilele normale, iar în weekend, nici vorbă. La noi este o modă să te duci la supermarket în weekend şi la o oră târzie. Haideţi să discutăm. Cred că dânşii trăiesc foarte bine în România şi atunci haideţi să facem apel la dânşii şi să facem front comun", a susţinut Ministrul Agriculturii Achim Irimescu.

În şedinţa Comisiei de Agricultură au fost dezbătute mai multe proiecte de lege care vizau modificarea Legii nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare, în vederea dezbaterii acestora deputaţii din comisia de specialitate au stabilit înfiinţarea unui subcomisii.
.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO