Politică

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor: În a doua jumătate a anului 2019, va fi achiziţionat primul sistem Patriot

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor: În a doua...

Autor: Iasmina Ardelean, Mediafax

20.11.2017, 13:05 34

Întrebat când va fi achiziţionat primul sistem Patriot, Mihai Fifor a răspuns că: „În 2020, primul sistem va fi operaţional, undeva în a doua jumătate a anului 2019 va fi achiziţionat primul sistem”.

De asemenea, ministrul Apărării a precizat că, după promulgarea proiectului de lege, vor exista proceduri financiare complicate.

„Mâine, după ce acest proiect de lege va trece şi de Camera Deputaţilor, vom putea spune că suntem în linie dreaptă. Vreau să vă spun că există proceduri financiare destul de complicate ulterior, după ce proiectul va fi promulgat. (...) Pe noi ne interesa să încheiem anul cu achiziţia acestui sistem”, a mai spus Mihai Fifor.

Comisia de Apărare din Senat a adoptat, luni, în unanimitate raportul privind legea ce vizează achiziţia rachetelor Patriot.

„Discutăm de acest proiect de lege (achiziţia rachetelor Patriot – n.r) în cadrul parteneriatului strategic între România şi SUA. Este un efort colectiv care plasează România într-un club select al apărării europene şi mondiale prin această achiziţie a sistemului Patriot. Pentru Armata Română, acesta reprezintă doar un prim pas, anul acesta achiziţionăm primul sistem din cele şapte”, a precizat Fifor în şedinţa Comisiei de Apărare.

Comisia de Apărare din Senat a adoptat, luni, în unanimitate raportul privind legea ce vizează achiziţia rachetelor Patriot.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, luni, că secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, l-a întrebat ce s-a întâmplat cu cvorumul de la şedinţa precedentă a Comisie de Apărare din Senat, pe a cărei ordine de zi se afla proiectul de lege privind achiziţia rachetelor Patriot.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO