Politică

Ministrul Delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu: Prioritatea zero pentru noi rămâne situaţia cetăţenilor români din Marea Britanie

Ministrul Delegat pentru Afaceri Europene, Victor...

Autor: Petriana Condrut, Mediafax

08.12.2017, 19:15 83

Ministrul Victor Negrescu va reprezenta România la următorul CAG (Consiliul Afaceri Generale), în contextul negocierilor generate de ieşirea din UE a Marii Britanii.

”Există evoluţii pozitive în cadrul procesului de negociere, iar situaţia cetăţenilor români aflaţi pe teritoriul Marii Britanii este o prioritate zero. Comisia a asigurat în cadrul negocierilor protejarea drepturilor tuturor cetăţenilor europeni care trăiesc în Marea Britanie; urmărim să obţinem această garanţie, care ar reprezenta un progres foarte important şi un succes al negociatorilor UE. Este o veste bună pentru cetăţenii români şi premisa că obiectivul pentru care am luptat în această perioadă - apărarea drepturilor câştigate ale acestora - poate fi îndeplinit", susţine ministrul Delegat pentru Afaceri Europene, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Sursa citată anunţă că în acest sens au avut loc discuţii cu românii din Diaspora.

"Ne-am întâlnit cu românii din Marea Britanie, am realizat consultări şi dezbateri cu diverşi factori pentru a găsi soluţii. Procesul de negociere este unul complex şi suntem pregătiţi pentru orice situaţie care poate apărea în cadrul acestuia. Până la finalul acestui proces de negociere rămânem prudenţi, dar, totodată, optimişti”, a mai declarat ministrul Delegat pentru Afaceri Europene.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anunţat, vineri, că "au fost înregistrate progrese suficiente" privind negocierile de Brexit, astfel că discuţiile cu Marea Britanie pot avansa la următoarea fază.

Ulterior, negociatorul-şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, a afirmat că acordul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană trebuie să fie finalizat până în luna octombrie a anului 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO