Politică

Ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, a fost validat de comisiile reunite din Parlament

Ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, a fost validat...

Autor: Dan Straut, Mediafax

29.01.2018, 08:56 294

La şedinţa de validare, Dănuţ Andruşcă a citat o serie de pasaje din noul program de guvernare, vorbind despre Codul Economic (care „va fi în dezbatere parlamentară în anul 2018”), Fondul Suveran de Investiţii, actualizarea Legii redevenţelor şi constituirea Casei de Comerţ. Referindu-se la Legea Redevenţelor, Andruşcă a spus că un proiect normativ va fi transmis spre avizare „la sfârşitul lunii februarie”.

Dănuţ Andruşcă, în vârstă de 49 de ani, a fost propus de PSD pentru a prelua funcţia de ministru al Economiei, luându-i locul lui Gheorghe Şimon.

El a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr. 29 Neamţ, în anul 2016. Activitatea sa parlamentară consemnează o singură moţiune depusă şi 46 propuneri legislative iniţiate, din care 3 promulgate ca legi.

Anterior, Dănuţ Andruşcă a fost preşedinte al Consiliului de Administrare al Conversmin şi administrator special al Cupru Min. El a ocupat funcţia de director general la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN), unde a fost şi administrator special. A fost demis din funcţia de administrator special în aprilie 2014, în urma unui raport al Corpului de Control al ministrului Energiei de atunci, Răzvan Nicolescu. „Astăzi l-am demis pe administratorul special Dănuţ Andruşca, pentru că mi se pare imoral să aibă un venit lunar net de 20.000 lei, în condiţiile în care RAAN este în insolvenţă”, declara Nicolescu, la acel moment.

Dănuţ Andruşcă a obţinut licenţa ca economist în anul 2001, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Facultatea de Ştiinţe Economice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO