Politică

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici: Propunem la Bruxelles majorarea de fonduri pentru fermierii din România

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici: Propunem la...

Autor: Dragos Suciu, Mediafax

12.10.2018, 16:01 112

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat vineri, la Ploieşti, că Guvernul nu va propune niciodată tăieri de fonduri la Bruxelles pentru România, indiferent de sectorul de activitate, ci, din contră, va susţine majorări pentru fermieri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Eugen Teodorovici a spus că Siegfried Mureşan minte, în contextul în care europarlamentarul a acuzat Guvernul Dăncilă că a votat în Consiliul UE tăierea fondurilor pentru pesta porcină, precizând că Executivul „sabotează orice şansă ca fermierii români afectaţi de pesta porcină africană să fie despăgubiţi din fonduri europene”.

”Domnul Mureşan minte şi nu înţeleg ce caută la Bruxelles pentru că nu reprezintă interesele României (...) România nu a propus, nu va propune vreo tăiere de fonduri pentru România, indiferent de sectorul de activitate, cu atât mai mult pe zona de agricultură şi zootehnie, acest lucru nu se va întâmpla, chiar din contră susţine şi propune majorarea de fonduri pentru a sprijini fermierii din România. Ştiţi foarte bine, guvernul României a alocat până în prezent toate fondurile necesare pentru subzona de pestă porcină. Deci nu va fi niciun fel de întârziere, nici un fel de sincopă, banii sunt atât la nivelul României, cât şi după acea Guvernul în relaţia cu Comisia Europeană va solicita rambursarea acestor fonduri pentru bugetul de stat”, a spus Teodorovici.

Acesta a subliniat că fermierii nu trebuie să aibă niciun fel de teamă, repetând că Siegfried Mureşan nu se află la locul potrivit deoarece nu reprezintă România şi interesele românilor.

Europarlamentarul Siegfried Mureşan a acuzat, joi, Guvernul Dăncilă că a votat în Consiliul UE tăierea fondurilor pentru pesta porcină, precizând că Executivul „sabotează orice şansă ca fermierii români afectaţi de pesta porcină africană să fie despăgubiţi din fonduri europene”.

Forma finală a Bugetului UE 2019 va fi negociată şi aprobată de Parlamentul European şi Consiliul UE la finalul lunii noiembrie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO