Politică

Ministrul Finanţelor promite că varianta rescrisă a Codului Fiscal va fi "cât mai apropiată de dorinţele contribuabililor"

Ministrul Finanţelor promite că varianta rescrisă a...

Autor: Claudia Medrega

01.08.2014, 10:50 807

Cota unică şi TVA vor fi menţinute la nivelele actuale în Codul Fiscal rescris, a declarat Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor, la conferinţa "Codul Fiscal. 10 ani, 100 de modificări. Cum va arăta noul Cod Fiscal?", organizată astăzi de Ziarul Financiar.

Cele mai importante declaraţii ale Ioanei Petrescu, Ministrul de Finanţe:

- Rescrierea Codului Fiscal este benefică din mai multe puncte de vedere. Cota unică va fi menţinută iar TVA rămâne la nivel actual. În plus, sunt mentinute măsurile pro-business, precum  neimpozitarea profitului reinvestit.

- Controlul fiscal este un capitol distinct. Vrem să arătăm respect pentru contribuabilii oneşti şi să fim duri cu cei care fac evaziune fiscală. 

- Taxa pe construcţii speciale va fi regândită. Suntem în discuţii cu mediul de afaceri şi sperăm ca în noua variantă să vedem o taxă mai prietenoasă pentru mediul de business.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO