Politică

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu: Hotărârea de Guvern prin care se va majora salariul minim la 1.900 de lei va fi adoptată săptămâna aceasta

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu: Hotărârea de...

Autor: Otilia Ciocan Serescu, Mediafax

27.11.2017, 14:56 2617

Hotărârea de Guvern referitoare la salariul minim, care va fi majorat la 1.900 de lei, va fi aprobată de Executiv în cursul acestei săptămâni, a declarat, luni, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

„Vom avea această Hotărâre de Guvern referitoare la salariul minim, care rămâne la 1.900 de lei, exact cum s-a stabilit, pentru că este vorba şi de întoarcerea sarcinii fiscale. Motivul amânării acestei Hotărâri de Guvern nu a fost altul decât că ea trebuie să stea o anumită perioadă pe site în dezbatere publică. Din câte ştiu, s-a cerut transparenţă şi s-au efectuat mai multe etape în acest sens”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, la Palatul Parlamentului.

Întrebată de jurnalişti dacă în următoarea şedinţă de Guvern va fi discutat şi bugetul, Vasilescu a spus că responsabil în acest caz este ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa.

„Chiar nu ştiu mai multe amănunte, ştiu că s-a discutat bugetul cu Ministerul Muncii şi nu avem niciun fel de problemă cu pensiile, cu salariile anul viitor”, a subliniat ministrul Muncii.

În prezent, salariul minim în România este de 1.450 de lei.

În 26 octombrie, pe site-ul Ministerului Muncii a fost lansat în dezbatere publică proiectul de lege privind creşterea salariului minim la 1.900 de lei.

În documentul citate, iniţiatorii propun ca, de la 1 ianurie 2018, salariul de bază minim brut pe ţară garantat să fie majorat la 1.900 lei. Aceasta ar reprezenta o creştere de 31,03% faţă de luna decembrie 2017.

Creşterea propusă va avea efecte pozitive asupra economiei prin stimularea ocupării şi reducerii muncii la negru, se menţionează în Nota de fundamentare a proiectului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO