Politică

Noi promisiuni de la Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescui: Salariile nu scad deloc

Noi promisiuni de la Ministrul Muncii, Olguţa...

Autor: Liviu Dadacus

01.11.2017, 13:12 965

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a susţinut, miercuri, că salariile nu scad deloc, nici măcar în cazul persoanelor care obţin venituri din activităţi independente, ea acuzând faptul că preşedintele BNS, Bogdan Hossu, interpretează spusele guvernanţilor şi ale patronatelor.

Solicitată să comenteze afirmaţiile reprezentanţilor BNS, care susţin că dacă angajatorii nu vor mări brutul cu 20%, netul angajatului va scădea cu cel puţin 16%, ministrul Muncii a răspuns: „Cred că am explicat de o mie de ori că brutul devine cheltuiala totală a angajatorului, după cum aţi văzut că se întâmplă prin HG care este dată pentru salariul minim pe economie, pentru că brutul, conform programului de guvernare, trebuia să fie 1550, dar este 1900 tocmai pentru că se transformă cheltuiala totală a angajatorului în noul brut”.

„De altfel, vreau să vă spun că ieri (marţi, n.r.) am avut întâlnire cu Consiliul tripartit la care au participat şi toţi liderii de confederaţii naţionale şi patronatele. Domnul Hossu, cum face dumnealui de fiecare dată, interpretează vorbele noastre. Aşa le-a interpretat ieri şi pe cele ale reprezentanţilor patronatelor”, a adăugat Olguţa Vasilescu.

Ea a arătat că toţi reprezentanţii patronatelor i-au trasmis premierului Mihai Tudose că nu au în intenţie să scadă salariile.

„În momentul în care premierul a întrebat cu subiect şi predicat, ca să nu mai fie niciun fel de discuţie, reprezentanţii patronatelor dacă au de gând să scadă salariile din mediul economic, toţi au spus că nici gând de aşa ceva, cu atât mai mult cu cât prevederile noului Cod fiscal aduc foarte multe facilităţi mediului de afaceri”, a spus ministru Muncii.

„De altfel, vă rog să coroboraţi toate aceste creşteri pe care noi le facem în zona salariului minim, dar nu numai, pentru că automat cheltuaia totală a angajatoului, devenind salariu brut, se vor raporta şi la celelalte salarii, cu deducerile pe care noi le facem. Şi o să vedeţi că nu scad salariile deloc, nici măcar la cei cu venituri din activitţi independente, unde şi acolo netul creşte cu 7,1%”, a spus Olguţa Vasilescu, menţionând că nu mai este necesară introducerea prevederii care obligă privaţii să nu scadă salariul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO