Politică

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea susţine că Ministerul Sănătăţii este o structură care nu corespunde nevoilor pacienţilor

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea susţine că...

Autor: Vasile Magradean

01.02.2018, 21:31 237

Sorina Pintea a declarat, joi seara, la Cluj-Napoca la conferinţa ”Politici de sănătate în oncologie” că îşi propune să restructureze mentalităţi, nu numai în Ministerul Sănătăţii, lucru care se va răsfrânge şi asupra altor zone din sectorul sanitar.

„Sunt de trei zile ministrul Sănătăţii, deci nu pot să spun că am putut să fac o radiografie completă a sistemului sanitar, dar având în vedere faptul că am lucrat şi lucrez în sistem, pot să vă spun că Ministerul Sănătăţii în sine este o structură inflexibilă, o structură care nu corespunde nevoilor pacienţilor, populaţiei, în acest moment, pentru că ne adresăm şi oamenilor sănătoşi. E o structură care trebuie să se reformeze din temelii. Abia după ce se va restructura ministerul vom putea restructura şi restul lucrurilor. În primul rând, să restructurez mentalităţi, nu numai în Ministerul Sănătăţii. Sper că acest lucru se va răsfrânge şi asupra multor zone din cadrul sectorului sanitar”, a spus Pintea.

În ceea ce priveşte Programul Naţional de Oncologie, Ministrul Sănătăţii a declarat că acesta este unul ”generos”, dar care nu acoperă toate nevoile pacientului bolnav de cancer.

„Oncologia este una din patologiile foarte sensibile, având în vedere adresabilitatea mare şi, din păcate, creşterea exponenţială a numărului de pacienţi bolnavi de cancer, a cazurilor noi. Programul Naţional de Oncologie este un program generos, care acoperă zona de medicamente. Din păcate, nu acoperă toate nevoile pacientului bolnav de cancer. Planul Ministerului Sănătăţii, al Guvernului este de a extinde acest program de oncologie pe mai multe paliere, asta după o consultare prealabilă cu actorii în domeniu implicaţi în această zonă”, a subliniat ministrul Sănătăţii.

Sorina Pintea a participat, joi seară, la dezbaterea „Politici de sănătate în oncologie”, organizată de Institutul Oncologic ”Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca. La manifestare a fost prezent şi fostul ministru al Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO