Politică

Morar: Am decis să mă retrag din funcţia de prim-ajunct al procurorului general

Morar: Am decis să mă retrag din funcţia de...

Autor: Livia Ispas

05.04.2013, 11:19 982

"Am decis, pentru a nu crea probleme, să mă retrag din această funcţie. I-am spus domnului preşedinte Traian Băsescu decizia mea, iar după numirea la Curtea Constituţională trebuia să fi devenit evident pentru oricine că nu mai am o miză personală în ocuparea vreuneia din cele două funcţii mult-discutate", a declarat Daniel Morar.

El a precizat că a renunţat la această "competiţie" pentru că a dorit să îi dea preşedintelui Traian Băsescu "dreptul şi limitele, şi marja de a negocia cu ministrul de Justiţie şi de a obţine pentru vârful DNA-ului, pentru vârful Ministerului Public oameni dintre cei mai buni".

"Singura mea miză a rămas aceea ca în fruntea Direcţiei Naţionale Anticorupţie să fie cei mai buni oameni, nu cei buni, nu cei medii, oamenii cei buni şi cei medii generează şi realizează performanţe medii şi bune, doar oamenii foarte buni sunt cei care fac diferenţa, doar ei sunt cei care contează la acest nivel. Şi în justiţie e ca în alte domenii",a mai spus Daniel Morar.

El a spus că va solicita Consiliului Superior al Magistraturii să revoce detaşarea lui în funcţia de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO