Moţiunea de cenzură, trimisă cu poşta militară la Palatul Victoria

18 iun 2017 Autor: Dana Stanila

Vicepreşedintele Senatului Nicolae Bădălau a anunţat duminică, după Biroul Permanent de la Senat, că textul moţiunii de cenzură va fi trimis după şedinţa Birourilor Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului la Guvern, prin intermediul poştei militare.

”Există o poştă specială, prin care se transmite. Dacă cei trei de la guvern nu vin o săptămână la serviciu, probabil că se îmbolnăvesc mâine, că sunt doar trei, România stă şi Legislativul nu funcţionează? (...) România este guvernată în fiecare minut şi în fiecare secundă şi în fiecare zi, chiar şi în weekend. În weekend nu îşi ia nimeni concediu”, a declarat senatorul PSD Nicolae Bădălău.

Bădălău a fost întrebat dacă textul moţiunii va fi trimis cu poşta militară, răspunzând ”sigur că da”, explicând că ”aceasta este procedura între instituţiile statului”.

Premierul Sorin Grindeanu a invocat sâmbătă nerespectarea procedurilor parlamentare. În opinia oamenilor din jurul premierului, moţiunea de cenzură nu poate fi citită duminică în plenul Parlamentului, deoarece documentul trebuie trimis înainte la Guvern, iar registratura Executivului nu lucrează duminica.

Potrivit Regulamentului activităţilor comune ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

 
Cuvinte cheie:
PARLAMENT
, GUVERN
, motiune de cenzura
, postare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide