Politică

Muammar Kadhafi afirmă că rebelii au pierdut bătălia şi că Berlusconi l-a trădat

Muammar Kadhafi afirmă că rebelii au pierdut bătălia şi că Berlusconi l-a trădat

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

15.03.2011, 11:47 31

Colonelul Muammar Kadhafi a declarat marţi cărebelii sunt pe cale să fie învinşi şi că poporullibian este alături de el, adăugând că se simte "trădat"de fostul său aliat, premierul italian Silvio Berlusconi, relateazăAFP.

Rebelii "nu mai au speranţă, de-acum este o cauzăpierdută pentru ei", a spus el, într-un interviu pentru cotidianulIl Giornale, al cărui trimis special îl întreba peKadhafi de cât timp au nevoie forţeleguvernamentale pentru a recuceri estul Libiei.

Pentru insurgenţi, există numai "două posibilităţi, şi anume să sepredea sau să fugă", a continuat liderul libian, afirmând că"aceşti terorişti se folosesc de civili pe post de scuturi umane,inclusiv de femei".

Cu privire la "riscul unei băi de sânge" în marile oraşe care sunt,în continuare, sub controlul rebelilor, liderul libian a declaratcă "este necesară combaterea terorismului". "Deaceea avansăm rapid, pentru a evita masacrele", a subliniatel.

"Dacă se predau, nu-i vom ucide", a continuat colonelulKadhafi, subliniind că "ordinul dat trupelor estede a-i încercui, de a-i asedia".
El a exclus posibilitatea oricărei negocieri cu insurgenţii. "Cucine să dialoghezi? Nu este posibil să negociezi cu teroriştiiafiliaţi lui Osama ben Laden. Ei nu cred îndialog, se gândesc doar să lupte, să ucidă, să ucidă, să ucidă", aspus acesta.

Comunitatea internaţională "nu ştie ceea ce se întâmplă cu adevăratîn Libia. Poporul este cu mine, restul nu este decât propagandă", asubliniat Kadhafi. Citiţi mai mult despre revoltele dinLibia pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO